LEGEA 349 DIN 2002 ACTUALIZATA PDF

Text actualizat prin produsul informatic legislativ LEX EXPERT în baza .. / privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării se vor aplica în mod corespunzător. .. din 23 iulie , cu modificările şi completările ulterioare . 1 Legea nr/ a fost publicată în Monitorul Oficial Partea I, nr la data în sensul prevederilor art. 2 lit. a), respectiv lit. a1) din Legea nr. / . întocmită şi actualizată de Autoritatea Bancară Europeană, care se publică pe Art. – În cazul retragerii autorizaţiei acordate casei centrale, dispoziţiile art. of Maroon 5’s pop ballad, “She Will Be Loved.” During .. ing, and self- actualizat in .. lege. Music,”. Dwight’s. Journal. ). The History of the University of Michigan Men’s Glee Club, available on the UMMGC ),

Author: Arashibar Tarn
Country: Grenada
Language: English (Spanish)
Genre: Photos
Published (Last): 22 August 2018
Pages: 481
PDF File Size: 5.90 Mb
ePub File Size: 9.22 Mb
ISBN: 771-4-72025-797-4
Downloads: 69609
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mazukasa

Prin executarea pedepsei se urmareste formarea unei atitudini corecte fata de munca, fata de ordinea de drept si fata de regulile de convietuire sociala. Daca dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare si mai inainte ca pedeapsa sa fi fost executata sau considerata ca executata, se descopera ca cel condamnat se afla in stare de recidiva, instanta aplica dispozitiile din alin.

Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mlt 20 de zile se pedepsesc cu inchisoare diin la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Nu se pedepseste cel care a fost prins in incaierare impotriva vointei sale, sau care a incercat sa desparta pe altii, sa respinga un atac ori sa apere pe altul.

Integral: Codul penal, actualizat , prin Legea /

Daca prin faptele prevazute in alin. Pedeapsa se stabileste, dupa caz, potrivit regulilor de la concursul de infractiuni sau recidiva. Sectiunea III Suspendarea conditionata a executarii pedepsei.

Tinandu-se seama de partea executata din pedeapsa inchisorii, se poate inlatura in totul sau in parte executarea amenzii. Cei cu capacitate de exercitiu restransa se pot impaca cu incuviintarea persoanelor prevazute de lege.

  FUNCTIONAL ANALYSIS BY B.V.LIMAYE PDF

Amenintarea savarsita de catre un functionar public, in conditiile alin. Masura obligarii la tratament medical poate fi luata in mod provizoriu si in cursul urmaririi penale sau al judecatii. In timp de razboi, fapta prevazuta in alin.

Aplicarea uneia sau mai multor pedepse complementare este obligatorie cand legea prevede aceasta pedeapsa. Daca faptele prevazute in alineatele precedente ar fi putut cauza o paguba actuzlizata sistemului financiar, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi, iar daca au cauzat o paguba importanta sistemului financiar, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.

Sustragerea ori distrugerea materialelor nucleare sau a altor materii radioactive se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

Cand pedeapsa nu a fost executata sau a fost executata numai in parte, se procedeaza potrivit dispozitiilor legale privitoare la recunoasterea hotararilor straine. Portul de arme, fara drept, in localul unitatilor de stat sau al altor unitati la care se refera art. Dispozitiile alineatelor precedente sunt aplicabile si celor care au devenit militari in termen dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare. Suspendarea conditionata a executarii pedepsei poate fi acordata si in caz de concurs de infractiuni, daca pedeapsa aplicata este inchisoarea de cel mult 2 ani si sunt intrunite conditiile prevazute in alin.

Masura internarii se ia fata de minorul in privinta caruia celelalte masuri educative sunt neindestulatoare. Sectiunea IV Calculul pedepselor. Sustragerea de la serviciul militar. Banii, valorile 34 orice alte bunuri se restituie persoanei care le-a dat in cazurile aratate in alin. In cazul cand pedeapsa prevazuta de lege este detentiunea pe viata, se aplica pedeapsa inchisorii de la 10 la 25 de ani.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza savarsirea de acte de semnalizare falsa sau savarsirea oricaror alte acte de natura a induce in eroare personalul cailor ferate in timpul executarii serviciului, daca aceste fapte ar fi putut expune qctualizata un pericol de accident sau de catastrofa actuualizata cale ferata.

  AUSTIN SENSE AND SENSIBILIA PDF

Pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei inchisorii sau a suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei inchisorii, se suspenda si executarea pedepselor accesorii. Cand legea prevede pentru infractiunea savarsita de persoana fizica pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii mai mare de 10 ani, minimul special al amenzii pentru persoana juridica este de Dispozitia alineatului precedent se aplica si persoanei fara cetatenie care nu are domiciliu in tara.

Daca prin fapta savarsita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevazute in alineatele precedente se poate adauga un spor pana la 3 ani.

Pedeapsa se executa fara a se incheia contract de munca. Daca fapta a avut vreuna din urmarile prevazute la art. In cazul cand nu este necesara o pedeapsa, se mentine masura internarii si se revoca liberarea.

Cazurile si efectele reducerii limitei de pedeapsa martorului denuntator in temeiul art.

Cumpără forma actualizată

A fost modificat Codul muncii Sursa: Ademenirea unei persoane in vederea savarsirii de acte sexuale cu un minor de sex diferit sau de acelasi sex se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. Daca maximul special este neindestulator, in cazul inchisorii se poate adauga un spor de pana la 10 ani, iar in cazul amenzii se poate aplica un spor de cel mult doua treimi din maximul special.

Daca indeplinirea defectuoasa sau actualizaya cu stiinta aratata in alin. Dispozitiile privitoare la aplicarea pedepsei in caz de concurs de infractiuni se aplica si in cazul in care condamnarea la pedeapsa detentiunii pe viata a fost comutata sau inlocuita cu pedeapsa inchisorii.